Hoe controleer ik de Wifi?

In de inleiding geven we aan dat een signaalsterkte (signaal/ruisverhouding, SNR) van -66dBm nodig is voor een goede HD-stream.

Om het Wifi-signaal te controleren kun je de Systeem-tegel uit het instellingen-menu raadplegen. Deze tegel toont het signaal in procenten en niet in dBm.

Een SNR -66dBm komt overeen met een signaalsterkte van ongeveer 79%.

Om een goed HD signaal te kunnen leveren en bekijken is een signaalsterkte tussen de 79 en 100% vereist. Daaronder zal de tv-ontvanger gaan terugschalen naar een lagere resolutie. In dat geval is het raadzaam de tv-ontvanger of het Wifi accesspoint te verplaatsen.

A screenshot of a computerDescription automatically generated with medium confidence  sys_attachment.do?sys_id=ba5c24299783ed5070c8bee0f053af49   sys_attachment.do?sys_id=7e5c24299783ed5070c8bee0f053af47